…een sportief uitzonderlijk Sancta Maria verhaal…
Het gebeurt maar zelden: vrienden van peuter-kleuter-lager tot middelbare school! Thibault D’Hulster, Luca Wuyts en Benjamin De Catelle, drie 16 jarige jongens, leerden elkaar kennen in de peuterklas. Vele gezonde turnlessen in de Sancta Maria school legde de basis voor hun sportieve huidige resultaten. Binnen de middelbare opleiding kiezen ze elk hun ‘richting’ maar het gemeenschappelijk sportief doel blijft bestaan.

De roeiclub GRS (www.gentsers.be) staat in voor de wekelijkse trainingen. De training zelf gebeurt op de indoor toestellen of op hun skiff (=boot). Na veel oefenen op de watersportbaan mogen ze fier zijn op hun welverdiende resultaten.

“We voelen ons Roei- en Beach-ready! ”

Afgelopen regatta (=wedstrijd) roeiden Thibault, Luca en Benjamin met de 8 personen boot een schitterende tijd. Dit leverde een ‘gouden medaille’ en een mooie beker op (zie foto’s)! Benjamin is fier met zijn 4 koppel boot welke een mooie tijd opleverde, amper 4 seconden van het wereldrecord!

Na de eindexamens is het nog even intensief trainen voor de regatta (=competitie dagen) in Amsterdam. Aan iedereen sportieve gezonde momenten en steeds welkom in de GRS roeiclub! 🙂